Het Gooische Jeugdhockey Plan in de praktijk

SAMEN, LEREN, SCOREN, WINNEN: dat zijn de vier hoekpunten die binnen het speelveld van Gooische de lijnen en het kader bepalen waarbinnen getraind wordt en wedstrijden worden gespeeld. Vanuit dat kader leiden we jeugdspelers op tot (TOP)-FITTE hockeyers.

De centrale gedachte en tevens de randvoorwaarde hierbij is dat je alleen FIT wordt of bent wanneer je een TOP-MENTALITEIT hebt of ontwikkelt. Het gaat hierbij om het vermogen het maximale uit jezelf, uit je team, uit de wedstrijden en de trainingen te halen.Want pas dan is er sprake van RENDEDEMENT: voor jezelf en voor het team en dus uiteindelijk voor onze club!

We leiden op vanuit de FIT gedachte.

Datstaat bij ons voor FYSIEK, INTELLIGENT, TECHNIEK. Op deze drie peilers zijn de oefeningen van onze trainingen gestoeld. We stellen onze trainingsprogramma’s zodanig samen dat jij, jeugdspeler, je op deze niveaus optimaal ontwikkelt.

Wat verstaan we onder Fysiek, Intelligent en Techniek?

Fysiek
Snelheid, uithoudingsvermogen, kracht, looptechniek. Zonder en met stick en bal. Samen en individueel.

Intelligent
Individueel en samen. Inzicht, tactiek, creatief denken en slim (samen) spelen. In balbezit en zonder balbezit. Bij omschakeling. Denken en doen.

Techniek
Individueel en samen. Basistechnieken. Aanvallende (passeer) technieken. Verdedigende technieken. Kansen creëren. Doelpunten maken.

Zonder een TOP-MENTALITEIT is FIT niet haalbaar

Top-Mentaliteit

Zonder een TOP-MENTALITEIT is FIT niet haalbaar.
Mentaliteit is individuele, intrinsieke motivatie, inzet, instelling en wilskracht.

MENTALITEIT splitsen we op in:

  • Wedstrijdmentaliteit
  • Trainingsmentaliteit

Wedstrijdmentaliteit
De wil om altijd te winnen

Trainingsmentaliteit
De intrinsieke motivatie om altijd te willen leren om te verbeteren

Daarnaast is mentaliteit ook de wil om te verbeteren (inzet), te leren (toepassen, luisteren, en accepteren) en te  presteren (doen) belangrijk. Als individu en dus samen. Bij presteren geldt dat je uitgerust moet zijn. Betekent dit dat je nooit naar een feestje kunt; nooit met je vrienden kunt chillen; of nooit tot laat een film kunt kijken?

Nee! Maar wel dat je rekening houdt met het feit dat je de volgende dag moet hockeyen. En dat betekent dus dat je ‘ergens’ concessies wilt en zult doen. Je voelt zelf het beste aan waar jouw grens ligt. Die grens aanvoelen en vervolgens respecteren is een kwestie van MENTALITEIT.

IMG_9006