Missie, Visie en doelstellingen

Missie

Bij Gooische werken we vanuit een opleidingsgedachte. Dat betekent dat we onze jeugd centraal stellen en maximale ontwikkeling van alle hockeyvaardigheden, mentaliteit, speelplezier en spelniveau nastreven. We hebben een goede en gedegen jeugdopleiding ontwikkeld die we omschrijven in het Gooisch Jeugdhockey Plan (GJP). Het belangrijkste uitgangspunt is dat de individuele ontwikkeling voor het teambelang gaat. De individuele ontwikkeling bestaat uit twee aspecten: het hockey-technisch aspect en het persoonlijke aspect. Voor dit laatste geldt dat we onze jeugd actief leren en meegeven dat we op Gooische elkaar respecteren om wie we zijn en om de keuzes die we maken. We spreken elkaar aan wanneer er a-sociaal gedrag wordt vertoond. Wangedrag en/of ongemotiveerd gedrag wordt niet geaccepteerd.

Op mentaal niveau leren we onze jeugd elkaar te helpen om het optimale uit zichzelf te halen. Want, als iedereen het maximale uit zichzelf haalt, komt dat automatisch ook de teamprestatie en dus het hockeyresultaat en het plezier ten goede. Wij zien liever dat ieder jeugdlid persoonlijke groei doormaakt dan dat het ultieme doel kampioen worden is; al willen we natuurlijk wel iedere wedstrijd winnen! Wat wij nooit vergeten is dat hockey heel erg leuk moet zijn! Iedereen moet zich bij ons maximaal kunnen ontwikkelen en maximaal plezier hebben en houden!

Visie

Persoonlijke groei moet ertoe leiden dat ieder jeugdlid bij Gooische met veel plezier hockeyt; het leuk met elkaar heeft en dat we iedereen een goede opleiding bieden. Door individuele ontwikkeling voorop te stellen halen we niet alleen het maximale uit iedere speler maar ook het maximale uit ieder talent! Individuele ontwikkeling vertaalt zich uiteindelijk door in prestaties van het hele team. Dat noemen we RENDEMENT

Het doel ten aanzien van de jeugd van Gooische:

1)   Zoveel mogelijk speelplezier ontwikkelen (individueel én samen als team).
2)   Zo hoog mogelijk spelniveau ontwikkelen (individueel én samen als team).

IMG_9032

Het doel ten aanzien van de jeugd van Gooische

Zoveel mogelijk speelplezier ontwikkelen

Zo hoog mogelijk spelniveau ontwikkelen

Op Gooische is voor ieder lid een plek waar hij/zij zich thuis voelt. Door het maximale uit iedere speler en ieder talent te halen, wil Gooische een jeugdopleiding neerzetten waar kwalitatief sterke hockeyers uit voortkomen. We sluiten niet uit dat Heren 1 of Dames 1 ooit nog in de Hoofdklasse komt te hockeyen, maar het is geen doel op zich. Gooische wil in ieder geval een stabiele Overgangsklasser zijn met veel spelers uit eigen jeugd. Instroming van buitenaf op basis van talent komt niet vaak voor. We hebben vanuit onze eigen jeugd, startend met de mini’s, zelf veel talent.

Uiteraard staan we open voor talenten die elders vastlopen en/of die op fietsafstand wonen. We vinden dat je moet hockeyen waar je woont. We vragen nooit maar staan open voor aanmeldingen.

Zijn eigen spelers te goed voor ons? Prima, dan laten we ze gaan en zijn we trots op het niveau dat we met elkaar hebben bereikt. Halen ze bij ons niet het eerste? Dan hopen we dat ze een leerzame en vooral leuke tijd hebben gehad bij onze jeugdteams en dat ze met net zoveel plezier in een lager seniorenteam blijven hockeyen.

IMG_9006

DSC_5437

IMG_9032

IMG_8411

Rationale van de doelstellingen

Wij leiden onze jeugd over de volle lengte en breedte op volgens de uitgangspunten van het Gooische Jeugdhockey Plan. Dit betekent dat wij begeleiding en training aanbieden die past bij ieders spelniveau en ambitie met als resultaat dat iedereen plezier in het hockey heeft. De Gooische hockeyclub biedt tophockeyfaciliteiten, maar met een realistische ambitie. Voor onze 1e jeugdteams betekent dat qua speelsterkte IDC ; waar mogelijk landelijk. Voor onze 2e teams minimaal 1e klasse. Voor de overige juniorenteams moet de speelsterkte passen bij de vaardigheden en ambities van het team. Voor ons 1e Dames en Heren team streven wij een stabiele plek in de Overgangsklasse na.